آیت الله تسخیری در مناصب مختلف خدمات شایانی ارائه کرد/ جریان بازداشت و شکنجه او توسط عناصر حزب بعث

ساخت وبلاگ

خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا - حدود سی سال پیش، پس از آنکه جمعی از نخبگان شیعه جهان از رهبر معظم انقلاب اسلامی درخواست کردند که سازمانی برای حمایت فکری و فرهنگی از پیروان اهل بیت(ع) تأسیس شود، "مجمع جهانی اهل بیت(ع)" بنیان نهاده شد. 

آیت الله «محمدعلی تسخیری» از مؤسسان مجمع جهانی اهل ‌بیت (علیهم ‌السلام) بود که از بدو تأسیس در سال ۱۳۶۹ تا مرداد ۱۳۷۸ دبیرکلی این سازمان مهم و مبارک را بر عهده داشت و خدمات گسترده ای به پیروان اهل بیت(ع) در سراسر دنیا ارائه کرد وی همچنین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را تأسیس کرد و علاوه بر آن در قامت مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، معاون بین الملل سازمان تبلیغات اسلامی، نماینده مجلس خبرگان رهبری، دبیرکلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و... اقدامات مؤثری در زمینه ترویج معارف دینی، وحدت جهان اسلام و خنثی‌سازی توطئه های دشمنان برای ایجاد تفرقه و درگیری بین ابناء امت اسلامی انجام داد. آیت الله تسخیری که ۲۷ مهر ۱۳۲۳ در نجف متولد شده بود روز ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ در تهران دار فانی را وداع گفت. ششم مهرماه چهلم درگذشت آن عزیز است و خبرگزاری ابنا به مناسبت فرارسیدن این روز، سلسله گفتگوهایی با علماء و مسئولانی که همراه و همکار ایشان بودند، انجام داده است که به تدریج منتشر می گردد. متن زیر  گفتگو با آیت الله «محمدهادی یوسفی غروی» از اساتید سطح عالی حوزه و دانشگاه درباره فعالیت های علمی و اجتماعی مرحوم آیت الله تسخیری در ایران و عراق است:

      ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

به کوشش: عباس جعفری فراهانی
◀️ 10 مـهـر 1399
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

ابنا: حضرت عالی چه زمانی با آیت‌الله تسخیری آشنا شدید؟ درباره شخصیت و آشنایی خودتان با ایشان بفرمایید.

ـــ بسم الله الرحمن الرحیم

مرحوم آقای حاج شیخ محمدعلی تسخیری تنکابنی مازندرانی نجفی فرزند آقا شیخ «علی‌اکبر تنکابنی» از فضلای شمالی نجف اشرف بود که بیشتر در درس و نماز مرحوم آیت‌ الله شاهرودی بزرگ (آیت الله العظمی «سید محمود حسینی شاهرودی») حاضر می‌شد. البته خیلی از کسانی که بحث مرحوم آیت ‌الله شاهرودی حاضر می‌شدند در درس مرحوم آیت‌ الله حکیم، مرحوم آمیرزا عبدالهادی شیرازی، مرحوم آیت‌الله خویی نیز حضور پیدا می کردند.

آیت الله محمدعلی تسخیری از جوانان نجف اشرف بود که چند کلاس در دبستان علوی ایرانیان در نجف اشرف تحصیل کرد، اما از زمانی که مرحوم حاج شیخ محمدرضا مظفر دبیرستان، هنرستان و ابتدایی و دانشکده فقه‌ را تأسیس کرد، آقای تسخیری از آقازاده‌های اهل علم بودند که تمایل پیدا کرد در مدارس غیر دولتی درس بخواند و در این مدارس ثبت‌نام کرد. ایشان در دانشکده فقه نجف که مرحوم شیخ «محمدرضا مظفر» تأسیس کرده بود، ادامه تحصیل دادند و از آن زمان بود که من هم با پدر ایشان و هم با خودشان در مجالس و محافل نجف آشنا شدم.

زمان آشنایی من در اوایل تحصیل‌شان در دانشکده فقه بود و ضمن تحصیل در دانشکده فقه، ملبس شد. چون مرحوم حاج شیخ محمدرضا مظفر صاحب دانشکده فقه برای محصلینی که معمم می‌شدند، امتیازی قرار داده بود و از همان وقت من آیت الله تسخیری را به عنوان شخص ادیب و شاعر شناختم. قصیده شعری به مناسبت میلاد حضرت زهرا(س) سروده بودم‌، ایشان را در وضوخانه مسجد خضراء متصل به صحن امیرالمؤمنین(ع) که محل تدریس و نماز جماعت مرحوم آیت‌الله خویی بود، نزدیک نماز ظهر دیدم و اظهار تمایل کرد که قصیده را بشنود؛ مقداری شنید و ملاحظات و اظهار نظرهایی نسبت به قصیده داشت. دیگر گذشت تا دولت بعث عراق در صدد ضدیت با جوانان مؤمن و متدین برآمد و معلوم شد مرحوم شهید صدر با عده‌ای از مؤمنین، یک حزب اسلامی به نام حزب الدعوة الإسلامیة تشکیل داده‌اند.

ابنا: مرحوم شهید صدر چرا نام این حزب را حزب الدعوة الإسلامیة گذاشت؟

ـــ در عراق حکومت پادشاهی حاکم بود و عده‌ای از ارتشیان با کودتا علیه پادشاه، حکومت را جمهوری کردند. این کودتا علیه حکومت پادشاهِ دست نشانده انگلیس و ضد بلوک غرب بود. طبعاً اولین احزابی که در کشورهای عربی به عنوان احزاب سیاسی معترض به حکومت‌های موجود تشکیل می‌شدند، احزاب کمونیست، مارکسیست بودند که عرب‌ها از آن به حزب شیوعی تعبیر می‌کردند. شیوعی یعنی همان کمونیستی و توده‌ای. وقتی در این فضا کودتایی می‌شد علیه بلوک غرب و به طرفداری از بلوک شرق یعنی شوروی و احیاناً چین بود. چین البته در شماره بعد یا به تبع بود، در درجه اول شوروی بود. پس از کودتا یا انقلاب، درب زندان‌ها باز می‌شد و کمونیست‌ها از زندان‌ها بیرون می‌آمدند. در عراق این طور شد و با تأیید و دل‌گرمی شوروی تمام زمینه حرکت سیاسی جوانان عراق را کمونیست‌ها گرفتند و پر کردند؛ به گونه‌ای که عنوان دین و دیانت در اقلیت قرار گرفت. حزب الدعوة الإسلامیة به این انگیزه اسم خود را الدعوة گذاشت که ما درصدد دعوت جوانان هستیم، جوانان مسلمان و مخصوصاً شیعه‌ای که فریفته احزاب مارکسیست، کمونیست عراق شده‌اند، درصدد هستیم آنها را به دامان اسلام و دین اصلی‌شان برگردانیم. بعدها معلوم شد که برادر محترم‌مان جناب آقای تسخیری جزء کسانی بود که این دعوت را اجابت کرده بود. مرحوم شهید صدر، مرحوم علامه سید مرتضی عسکری و حاج سید محمدمهدی حکیم (آقازاده آیت‌الله حکیم)، سیدی به نام آسید حسن شُبّر از سادات شبر که ظاهراً هنوز هم حیات داشته باشد، مرحوم آیت‌الله حاج شیخ محمدمهدی آصفی در ردیف مؤسسین اولیه این حزب بودند. بعد تحولاتی حاصل شد که بعضی‌ها از جمله مرحوم آیت‌الله آصفی و مرحوم آیت‌الله شیخ محمدعلی تسخیری از حزب استعفا دادند و خارج شدند، اما این تحولات به بعد از انتقال‌شان به ایران و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی صورت گرفت.

ادامه در لینک اصلی

https://fa.abna24.com/news/%d8%a7%d8%ae

عربستان تمام قد به مبارزه با شیعیان می‎پردازد/ اجازه سوء استفاده به دشمنان ندهیم...
ما را در سایت عربستان تمام قد به مبارزه با شیعیان می‎پردازد/ اجازه سوء استفاده به دشمنان ندهیم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : jafari042c2 بازدید : 163 تاريخ : چهارشنبه 12 آذر 1399 ساعت: 15:46