اهمیت حفظ شعائر حسینی در جامعه/ مهم‌ترین شعارهای تشیع انگلیسی، شعارهای ضد وحدت است

ساخت وبلاگ

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، با فرا رسیدن ماه محرم و عزاداری سالار شهیدان، هر سال مردم به صورت خود جوش در تکایا، حسینیه‌ها و مساجد شهر به استقبال این ماه حزن و اندوه می‌روند و اقدام به برگزاری مراسم عزاداری می‌کنند، به طوری که مردم در ماه محرم و صفر دوست دارند که به هر طریقی، عشق و علاقه خود را به امام حسین (ع) و اهل بیت (ع) نشان دهند، به طوری که هر فرد به نوبه خود قدمی در این راه بر می‌دارد.

مباحث مختلفی در برگزاری مراسم عزاداری امام حسین (ع) مطرح است از جمله آشنایی با تاریخ و سیره صحیح اهل بیت (ع) که در این رابطه، خطبا و منبریان باید به این موارد توجه کنند، همچنین توجه به مسائل روز دنیا، عبرت‌های عاشورایی و حفظ شعائر حسینی از جمله بحث‌های مهم در ماه محرم و صفر است که باید مورد بحث قرار بگیرد.


بر همین اساس، حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی، دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت (ع) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، عنوان کرد: محققین، محدثین، تاریخ‌نویسان و مفسرین از قرون اولیه اسلام تاکنون تلاش می‌کردند که تاریخ و سیره صحیحی از ائمه (ع) را به مردم معرفی کنند که مهم‌ترین آثاری که در بحث تاریخ ائمه (ع) داریم، مربوط به اوایل غیبت کبری و زمان حیات شیخ مفید (ره) است.

 

خطبا و منبریان در بیانات خود از منابع معتبر و صحیح استفاده کنند

 

دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت (ع) اظهار داشت: مرحوم شیخ مفید، یکی از شخصیت‌های مهم شیعه در قرن 4 هجری قمری در بغداد است که مجموعه آثار و تألیفات زیادی از ایشان به جای مانده است که یکی از بهترین آثار تاریخی وی، «الإرشاد فی معرفة حجج الله علی العباد» است که دوره کاملی از تاریخ و سیره اهل بیت (ع) را شامل می‌شود.

 

حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی افزود: همچنین علمای دیگر از جمله مرحوم شیخ کلینی و مرحوم شیخ صدوق، احادیث و روایات شیعی در رابطه با بحث‌های مختلف علوم قرآنی، امامت، تاریخ و سیره اهل بیت (ع) را در کتاب‌های خود از جمله اصول کافی، عیون اخبار الرضا (ع)، توحید و ... جمع‌آوری کردند.

 

وی یادآور شد: در دوره‌های بعد که دوره متأخرین است، آثار و کتاب‌هایی ارائه شده است که بخشی از آن مربوط به اهل سنت است، برخی علمای اهل سنت نیز در زمینه تاریخ اهل بیت (ع) تلاش‌هایی کردند و بسیاری از حقایق مربوط به اهل بیت (ع) در کتب اهل سنت است، به عنوان مثال طبری یکی از علمای اهل سنت است که در تاریخ طبری بسیاری از مباحث مربوط به اهل بیت (ع) را جمع‌آوری کرده است. همچنین سبط ابن جوزی (متوفی 654 هـ) در کتاب «تذکرة الخواص»، ابوالفرج اصفهانی (م 356 هـ) در کتاب «مقاتل الطالبیین» و ابن سعد (م 230 هـ) در کتاب «الطبقات الکبری» از جمله شخصیت‌های برجسته اهل سنت هستند که مباحثی را درباره اهل بیت (ع) جمع‌آوری کردند.

 

استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: در دوره‌های معاصر نیز علما و اندیشمندان،  آثار بسیار قابل توجهی درباره اهل بیت (ع) و واقعه عاشورا تألیف کردند. از جمله محث معروف معاصر مرحوم شیخ عباس قمی (ره) صاحب کتاب «منتهی الآمال» و «نفس المهموم» و آثار دیگر که نویسندگان، خطبا و منبریان باید در زمینه تاریخ و سیره امام حسین (ع) و حوادث مربوط به عاشورا به این منابع معتبر و صحیح توجه کنند و در بیانات خود از نوشته‌ها و روایات ضعیف استفاده نکنند. کتاب «تاریخ و مقتل جامع سید الشهداء (ع)» که با همت جمعی از نویسندگان حوزوی زیر نظر استاد محقق مهدی پیشوایی در 2 جلد گردآوری شده نیز می‌تواند منبع قابل اعتمادی برای گویندگان منابر حسینی باشد.

ادامه در لینک اصلی

http://www.shabestan.ir/detail/News/495614

 http://sedayesaraab.ir/?p=17539

http://farahankhabar.ir

۲۰ جمله از رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره عزاداری سیدالشهدا (علیه‌السلام)

http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=24345


عربستان تمام قد به مبارزه با شیعیان می‎پردازد/ اجازه سوء استفاده به دشمنان ندهیم...
ما را در سایت عربستان تمام قد به مبارزه با شیعیان می‎پردازد/ اجازه سوء استفاده به دشمنان ندهیم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : jafari042c2 بازدید : 122 تاريخ : يکشنبه 11 مهر 1395 ساعت: 8:40